Ez a kombájn az egész világon lenyűgözi az ügyfeleket.

Az új kombájn fejlesztése nem a rajztáblán kezdődik, hanem kint a szántóföldeken és a gazdaságokban, ahol használni fogják. Kimegyünk az emberekhez, akik a gépeinket használják, és figyelmesen meghallgatjuk őket. Benyomásaik, javaslataik és kritikájuk ugyanolyan fontos a fejlesztési folyamat során, mint saját csapataink ötletei. Annál izgalmasabb, amikor végre az új típus a színre lép. Tényleg mindent megcsinál, amit Önök kértek, és mi megígértük? A válaszokat itt tekintheti meg.

Ausztria

„Teljesítményével és kompakt kialakításával a TRION tökéletesen illik gazdaságunkhoz.”

Andreas Spatt
terménykereskedő és bérvállalkozó

Kis földszerkezetek, sokféle termény, közepesen nehéz agyagos talaj, változatos terep - a TRION -nak sok kihívást kell leküzdenie Josef Spatt és Andreas fia családi gazdaságában. „Kombájnjainkat főként saját területeinken használjuk" - mondja Andreas. „De más gazdaságoknál is dolgozunk, ahonnan elszállítjuk a terményt, majd szárítjuk és betároljuk.” A Spatt gazdaság akár 100 tonna kukoricát is szárít naponta.

Idén a felső -osztrák időjárás eléggé aggasztotta a két gazdát. A terményt gyorsan be kellett takarítani az erős, néha jégesővel érkező zivatarok miatt. "A betakarítás körülmények egyes területeken nem voltak ideálisak" - emlékszik vissza Andreas. „De az új TRION -nal gond nélkül be tudtuk takarítani a fekvő gabonát.” Josef számára a termény minősége a legfontosabb: „A kukoricánkat szinte kizárólag az élelmiszeripar részére szállítjuk. Az általunk szállított terménynél a törtszemaránynak 1% -nál kevesebbnek kell lennie. "

Andreas már az első aratás után is meg volt győződve a TRION 720 MONTANA teljesítményéről. Erősebb ferdefelhordó, nagyobb dob, egyszerű oldalról cserélhető kosár, erősebb elevátor - ezek mind olyan fejlesztések, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkát. Mindkettőjüknek tetszik, hogy a 800 -as abroncsokkal szerelt TRION mindössze 3,49 m széles: "Ez nagy előny a mi környékünkön, ahol sok keskeny út vagy híd van." Teljesítményével és kompaktságával az új TRION tökéletesen illeszkedik a gazdasághoz.

TRION-nal támasztott követelmények: nagy teljesítmény, magas cséplési minőség, könnyű átszerelhetőség

TRION 720 MONTANA

 • Spatt család, Goldbrunner gazdaság
 • Telephely: Steinhaus (Ausztria)
 • Tevékenység: terménykereskedelem és bérvállalkozás
 • Terület:150 hektár
 • Termények: kukorica, búza, árpa, rozs, repce, zab, szója
 • Főprofil: kukoricatermesztés, malacnevelés, terménykereskedelem, szárítás
Fedezze fel a TRION MONTANA-t!

TRION MONTANA. Olyan erős a dombokon és hegyeken, mint a sík terepen.

TRION MONTANA

 • Automatikus hosszirányú kiegyenlítés akár 6%-ig
 • Oldalirányú dőléskiegyenlítés akár 18%-ig
 • Pontos MULTI CONTOUR ferdefelhordó
 • Minden TRION típushoz elérhető
További információ

További partnerriportok

Wilhelm Paschertz
gazdálkodó

„Gyakorlatilag nincs említésre méltó veszteség, még igazán nagy teljesítmény mellett sem."

Wilhelm Paschertz számára mindig is az időjárás jelentette a legnagyobb kihívást. A Meerbusch (Észak-Rajna-Vesztfália) és Heiligengrabe (Brandenburg) közelében található gazdaságain a lehető leggyorsabban be kell takarítania az érett terményt. "Olyan kombájnt kerestünk, amivel a terménytípusok széles skáláját be tudjuk takarítani", mesélte Wilhelm. "A gépnek nagy teljesítménnyel kellett rendelkeznie, de emellett a gyors és egyszerű átszerelés is nagyon fontos volt." Épp ezért döntött a TRION 730 mellett.

Közben már közel 900 hektárt csépeltek az új TRION segítségével. "Teljesen problémamentesen dolgozott" - áradozott Wilhelm. Még nyáron is, akár fekvő gabonában, amikor Wilhelm még az esti erős harmatképződés óráiban is dolgozott. Ilyenkor igazán lenyűgözte a TRION nagy áteresztőképessége. "Elől be, hátul ki. Az egyenletes terményáram teljesen meggyőzött" - mondta Wilhelm. "Még nagy teljesítmény és jelentős menetsebesség mellett is gyakorlatilag veszteség nélkül mentünk."

Természetesen rajong a gép rugalmasságáért is. Miután a nyáron Észak-Rajna-Vesztfáliában betakarították a klasszikus gabonát, a TRION-t Brandenburgba szállították, hogy ott hüvelyeseket csépeljenek. "Néhány egyszerű lépés és az átalakítás megtörtént" - emlékezett vissza Wilhelm. "Az oldalsó burkolatot kinyitni, meglazítani két csavart, kivenni a gabonakosarat, majd betenni a hüvelyesek számára kialakított szegmenseket. Alig 20 perc alatt megtörtént az egész átszerelés." A TRION koncepciója Wilhelm számára minden igénynek megfelel: "Nem akartunk mást."

Elvárások a TRION-nal szemben: nagyobb áteresztőképesség, minimális szemveszteség, MULTICROP képesség rövid átállási idővel

TRION 730

 • Meerbusch és Heiligengrabe (Németország)
 • Tevékenység: szántóföldi gazdálkodás
 • Gazdaság nagysága: 900 hektár
 • Terményfajták: árpa, tritikálé, búza, repce, zab, borsó, szójabab
Fedezze fel a TRION 700-ast!
Simen Settendal, Jarle Hegna
Gazdálkodók

A TRION megfelelő méretekkel rendelkezik a gazdaságunk számára

Dombos terep és nehéz időjárási körülmények – számos kihívás vár a TRION-ra a norvégiai Lunde környékén dolgozó Simen Settendal és Jarle Hegna gazdaságaiban. A gépnek mindenek előtt a fű- és lóhere magvak betakarításában kell csúcsformát hoznia. "Régebben saját gépünk volt" - mondta Simen, aki hozzátette: "Azonban most már egyre többet dolgozunk együtt." Megállapodtak, hogy közösen használnak egy betakarítógépet, és választásuk a TRION 530 MONTANA típusra esett.

Jarle szereti munkája kiszámíthatatlanságát. "Itt nem tervezhetünk túl hosszú távra, amikor el kell intéznünk a dolgokat." - mondta. "Épp ez az, ami a mezőgazdaságot olyan lenyűgözővé teszi." Ha eljön az ideje, mindennek nagyon gyorsan kell történnie. Ez nem jelent problémát a TRION-nak. Simen és Jarle azért döntött a kiválasztott gépük mellett, mert sokféle fűmagot és az összes általuk termesztett növényt képes kicsépelni. Ezen kívül a kombájn nagyon jól teljesít a dombos, kihívásokkal teli terepen.

"Az egyik fontos érv az volt, hogy ez a kombájn MONTANA felszereltséggel és összkerékhajtással is elérhető ” – mondta Simen. További előny még, hogy a C 540 összecsukható adapternek köszönhetően gyorsan mozoghatnak vele a szántóföldek között. Mindketten örülnek annak, hogy a korábbi SWATH UP-ot továbbra is használhatják tartozékként. „A TRION azért illik a gazdaságainkhoz, mert a területekhez viszonyítva pontosan megfelelő méretű” – összegzik pozitív tapasztalataikat, amihez Jarle csak ennyit tesz hozzá: "Teljesen megfelel az elvárásainknak."

Elvárások a TRION-nal szemben: MULTICROP képesség (különféle fűfélék és lóhere betakarítása), jó áteresztőképesség kompakt méretekkel, üzembiztonság nehéz időjárási körülmények között

TRION 530 MONTANA

 • Simen Settendal, Jarle Hegna
 • Telephely: Lunde (Vestfold, Norvégia)
 • Tevékenység: növénytermesztés
 • Gazdaság mérete: 100 hektár (Simen Settendal) / 65 hektár (Jarle Hegna)
 • Terményfajták: fű- és lóhere magvak, nyári és őszi kalászosok
 • A gazdaság célkitűzése: fű- és lóhere magvak szaporítása
Fedezze fel a TRION MONTANA-t!
Irina Kupreytchik
tulajdonos ügyvezető

„A rövid betakarítási időablakaink miatt a kombájnomnak teljesen megbízhatónak kell lennie."

Amikor Irina 11 évvel ezelőtt Horyaistivkába került, az ukrán falu szinte elhagyatott volt. Nem voltak se gépek se raktárak. Az első vetőgépeket ősrégi gépből kellett összeállítani. "Cégünk ma több mint 1500 hektár szántóföldön dolgozik" - mondja büszkén Irina. „Most mintagazdaság vagyunk a régióban, megmutatjuk, hogyan lehet a munkát jól megszervezni." A CLAAS kombájnok már kilenc éve szerves részét képezik gazdaságunknak.”

"Termőföldjeink nagyon különbözőek" - meséli Irina. „Néha sík, néhol dombos, szabálytalan alakú, keskeny erdősávokkal. Ezeken nem könnyű dolgozni.” Amikor eljött az ideje, hogy új kombájnt vásároljanak, amely képes megbirkózni az ukrajnai rendkívül rövid betakarítási időablakokkal, Irina és csapata alapos mérlegelés után a TRION 750 mellett döntött. Az APS HYBRID cséplőrendszer a legjobb cséplési minőséget biztosítja nehéz körülmények között is.

Az aratásra nem sok idő marad. Ezért a kombájnnak megbízhatónak kell lennie. Ez Irina számára a legfontosabb. „Tegnap a TRION-nal arattuk az őszi árpát, és teljes mértékben elégedettek vagyunk a teljesítményével." Egy rövid oktatást követően a gépkezelő jól kiismerte magát a gépen, és a legtöbbet ki tudta hozni belőle. Hamarosan megkezdődik a búzaaratás. Irina csapata itt is nagy elvárásokat támaszt az új TRION 750 kombájnnal szembe. Nem fog csalódást okozni.

TRION-nal támasztott követelmények: nagy megbízhatóság, minimális veszteség, egyszerű kezelhetőség

TRION 750

 • Telephely: Horyaistivka, Sumy régió (Ukrajna)
 • Tevékenység: növénytermesztés
 • Terület:1500 hektár
 • Termények: kukorica, búza, szója, őszi árpa, borsó, napraforgó
 • Fő profil: gabona, olajos és hüvelyes növények termesztése
Fedezze fel a TRION 700-ast!
Ermanno Peppucci
Bérvállalkozó

„A vidék itt dombos, így egy olyan gépre van szükségünk amely 20% lejtőkiegyenlítésre is képes."

Hogyan alkalmazkodik az új CLAAS TRION a festői Umbria dombjaihoz? Ermanno Peppucci a Massa Martanától válaszol erre a kérdésre. Több mint 20 évvel ezelőtt testvérével, Giannival átvették apjuktól a bérvállalkozást, és kibővítették, hogy a régió meghatározó szereplőjévé váljanak. Ma a család több mint 1400 hektár területen dolgozik nyolc alkalmazottal és - mostantól - egy TRION 750 MONTANA kombájnnal.

"Évente körülbelül 20-25 napig aratunk lencsét, babot, árpát és búzát" - mondja Ermanno, amikor a TRION fülkéjébe pattan. „Az itteni területek dombosak, ezért olyan gépekre van szükségünk, amelyek jó 20% -os lejtőkiegyenlítésre képesek. „Ezenkívül a vonóerő, a tapadás és a TRION kombájn MULTICROP képessége döntő jelentőségű volt Ermanno és testvére számára. „Ez az alkalmazkodóképes gép tökéletesen megfelel a mi területeinkre!"

Az Ermanno ügyfelei elégedettek. „Tökéletesen tiszta árpát kapunk, később kevesebb tartósítószerre van szükségünk a silótárolás során" - mondja Pompeo Farchioni, a Mastri Birrai Umbri regionális sörfőzde vezetője. „A Peppucci fivérekre támaszkodunk mindenben, ami a gabona betakarításához kapcsolódik." A Peppucci testvérek pedig a TRION-ra!

TRION-nal támasztott követelmények: alkalmazkodóképesség, keskeny szélesség, nagy megbízhatóság

TRION 750 MONTANA

 • Telephely: Massa Martana Umbriában, Olaszország
 • Tevékenység: bérvállalkozó és szántóföldi gazdálkodás
 • Átlagos terület:1400 hektár
 • Termények: búza, árpa, napraforgó, lencse, bab
 • Főprofil: talajművelés (800 ha) és betakarítás (1400 ha )
Fedezze fel a TRION MONTANA-t!
David Lalonnier
gazdálkodó

„A hozamtérképezéssel és a sok támogató rendszerrel a TRION tökéletesen passzol a gazdaságomhoz."

David Lalonnier egyedül vezeti a 200 hektáros gazdaságát. Gazdasága több generáció óta családi tulajdonban van, és egyedülálló vidéken található: a Marais Poitevin lecsapolt mocsaras területén, közvetlenül az Atlanti óceán partján. Az új TRION 650-es kombájnnal szembeni elvárásai ennek megfelelően magasak: „Időjárásunkat jelentősen befolyásolja az Atlanti óceán" - magyarázza. „Ennek következtében a betakarítási időablakok egyre rövidebbek. Ezért a nagyobb teljesítményű gép mellett döntöttem".

David a már jól bevált cséplő- és támogató rendszerek miatt választotta a TRION 650-est. Már az elején lenyűgözte az új kombájn munkasebessége és pontossága. „Számomra a pontos betakarítás tiszta terményt, kifogástalan szemminőséget és kiváló szalma minőséget jelent" - mondja. Mióta David nem foglalkozik tehéntartással, a szomszédját látja el szalmával. „A hozamtérképezéssel és a sok támogató rendszerrel a TRION tökéletesen passzol a gazdaságomhoz." - folytatja. „Ebben az évben elkezdjük mészkővel kezelni a területeinket.” Így fontos számára, hogy a megfelelő mennyiség pontosan a megfelelő helyre legyen kijuttatva.

Különösen le van nyűgözve a CEMOS-tól. A rendszert már ismeri az AXION 850-es traktorból. Ennek ellenére csodálkozik, hogy ez a támogató rendszer milyen nagy hatással van a TRION teljesítményére és munkájának minőségére. „Tegnap durumbúzáról búzára váltottam, és újra akartam tölteni a búza alapbeállításait" - mondja nevetve. „A gép ekkor azt mondta, hogy nincs erre szükség, mert a CEMOS alkalmazkodni fog az új terményhez."

Davidnak három kívánsága van a jövőjével kapcsolatban: „Be legyen takarítva ami el lett vetve. Lássam, hogyan alakul minden az időjárás által okozott viszontagságokkal. És a nap végén elégedett legyek a munkával." A TRION-nal pontosan a megfelelő partnerre talált.

TRION-nal támasztott követelmények: intelligens kezelő támogató rendszerek, precizitás, egyszerű karbantartás.

TRION 650

 • Telephely: Vendée (Franciaország)
 • Tevékenység: szántóföldi gazdálkodás
 • Terület:200 hektár
 • Termények: búza, kukorica, napraforgó
Fedezze fel a TRION 600/500 kombájnt!