CEMOS traktorokhoz

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

CEMOS traktorokhoz

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

CEMOS traktorokhoz

A jó gépkezelőket még jobbá teszi

A CEMOS kifejezés alatt a CLAAS egyesíti az összes rendszert, amely a gép optimalizálását szolgálja. A CEMOS már évek óta a CLAAS kombájnok legfőbb gépkezelő asszisztens rendszere, amelyet most már traktorokban is alkalmaznak.

Mi a CEMOS?

A CEMOS az Ön személyes tanácsadója a gép fülkéjében, amely a napi munkájában aktívan segíti. A rendszer javaslatokat tesz a beállítási értékekre, segítve ezzel a gépkezelőt, hogy folyamatosan a mindenkori munkafeltételekhez igazodva tudjon a gép dolgozni. A CEMOS csökkenti a beállítások bonyolultságát, és gyorsabban vezet a gép optimális beállításához.

A CEMOS előnyei:

  • Kevésbé kopnak a gumik
  • Kisebb talajtömörítés az optimális abroncsnyomás által
  • Csökkenő üzemeltetési költségek a nagyobb területteljesítménynek köszönhetően
  • A gép potenciáljának teljes kihasználása
  • Csökken a munkaeszköz kopása (munkaeszközasszisztens szántáshoz)
  • Javul a gazdaság széndioxid kibocsátása
A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) független vizsgálóintézete tesztelte, tanúsította és kitüntette a „DLG által elismert” címmel:
  • Akár 16,3%-kal nagyobb területteljesítmény (ha/h)
  • Akár 16,8 %-kal kevesebb üzemanyag felhasználás (l/ha)
  • Tíz tesztelőből nyolc csökkenteni tudta az üzemanyagfogyasztást és ezzel egyidejűleg növelni tudta a területteljesítményt
A CEMOS rendszert használó kezelők verhetetlenek!

DLG-tanúsítvány

A 2019-es Agritechnica kiállítás alatt és után, arra kértük az ügyfeleinket és látogatóinkat, hogy párbajozzanak a traktorokhoz kifejlesztett CEMOS ellen: profi kezelő a profi rendszer ellen – ez volt a kiindulópont.

A CEMOS-párbaj felhívás után a számos pályázó közül 10 különösen nagy tapasztalattal rendelkező gazda és traktoros lett kiválasztva, 4 európai országból. A CEMOS-párbajra ezek után 2020 szeptemberében került sor egy kelet-németországi gazdaságban.

Georg Schuchmann, a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) technikai és műszaki Tesztközpont erőforrásaiból biztosította az objektív vizsgálati feltételeket. Minden próbaút során megmérte a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást, a területteljesítményt, a munkamélységet és a munka minőségét. A DLG figyelő szemei előtt mind a gépkezelők, mind a CEMOS rendszer megmutathatta erősségeit ahhoz hogy megszerezze a "DLG által elismert" címet. A DLG megerősítette a CEMOS hatékonyságát az üzemanyag-megtakarítás (akár -16,8%) és a területteljesítmény (akár + 16,3%) szempontjából. Tíz résztvevőből nyolc csökkenteni tudta az üzemanyag-fogyasztást, miközben növelte a területteljesítményt.

A hivatalos teszteredményeket megtekintheti itt


Kezelő támogató rendszer

CEMOS tanul és tanítja a gépkezelőt

A CEMOS egy öntanuló asszisztens rendszer. Első és egyetlen olyan rendszer a piacon, amely nemcsak a traktort, de a munkaeszközt is optimalizálja, mint pl, eke, talajlazító. Segít a gépkezelőnek a megfelelő súlyozás meghatározásában, és az abroncsnyomás beállításában.


Hof Wiesbyll – CEMOS-t használó ügyfél az első perctől

Lenyűgözi a cégtulajdonosokat és gépkezelőket egyaránt

"Számomra a CEMOS ösztönző!"

"Ezt a pénztárcánkon azonnal észrevesszük."

"A gépek súlyát egyértelműen csökkenteni tudtuk."

CEMOS 120 másodpercben elmagyarázva

#claaslive - CEMOS traktorokhoz Agritechnica 2019

Ember kontra gép!

A legjobb gépkezelőink tesztelték a traktorokhoz fejlesztett CEMOS rendszert – egyikük sem számított ilyen eredményre.