A CEMOS segítségével a gépkezelők legyőzhetetlenek

A CEMOS AUTOMATIC öntanuló kezelőtámogató rendszer folyamatosan és aktívan támogatja a gazdákat és a gépkezelőket a munka során. A rendszer ellenőrzi az érzékelőket és a beállításokat olyan célok alapján, mint a szemminőség, a cséplés minősége, a tisztaság, a szalmaminőség és az áteresztőképesség.

A CEMOS segítségével a gépkezelők legyőzhetetlenek

A CEMOS AUTOMATIC öntanuló kezelőtámogató rendszer folyamatosan és aktívan támogatja a gazdákat és a gépkezelőket a munka során. A rendszer ellenőrzi az érzékelőket és a beállításokat olyan célok alapján, mint a szemminőség, a cséplés minősége, a tisztaság, a szalmaminőség és az áteresztőképesség.

A CEMOS AUTOMATIC egyedileg beállítható.

A gépkezelő dönt

A kezelő beállítja a rendszerben az elvárásait a szemminőség és a veszteségszint tekintetében. A CEMOS AUTOMATIC pedig kihozza a gépből az optimumot a betakarítás során, hogy pontosan megfeleljen a követelményeknek.

Szabadon összeállítható CEMOS!

Attól függően, hogy mely funkciókat szükséges látni, a CEMOS AUTOMATIC rendszer egyedileg beállítható, legyen szó a kezdő vagy haladó verzióról.

Automatikus VARIO vágóasztal-beállítások a CEMOS AUTO HEADER segítségével.

A zsűri a második ezüstérmet a CEMOS rendszer egy a LEXION modelleken történő továbbfejlesztéséért, a CEMOS AUTO HEADER segédrendszerért ítélte oda. A CEMOS AUTO HEADER rendszer ismét egy olyan megoldás, amely a gépkezelőt tehermentesíti - egy kezelőtámogató rendszer, amely a mindenkori cséplési körülményeknek megfelelően automatikusan beállítja a vágóasztal mélységét és a motolla függőleges és vízszintes helyzetét.

A motolla beállítását egy lézeres érzékelő adatai alapján vezérlik, míg az asztal mélységét és a motolla vízszintes helyzetét a ferdefelhordóban lévő érzékelő által rögzített adatok alapján szabályozzák. A megoldásnak köszönhetően a terményáram még egyenletesebb, ami végső soron javítja a cséplési eredményt, és lehetővé teszi a folyamatos, maximális teljesítményű munkavégzést.

CEMOS AUTOMATIC funkciói.

CEMOS DIALOG motiválja a kezelőket.

A CEMOS DIALOG rendszer kérdések segítségével vezeti el a gépkezelőt az optimális beállításokhoz. Ha megerősíti javaslatait, a CEMOS DIALOG közvetlenül elvégzi a beállításokat.

AUTO CROP FLOW felismeri a terhelési csúcsokat.

Az AUTO CROP FLOW folyamatosan figyeli a cséplőszerkezet, a másodlagos leválasztás és a motor fordulatszámait. Az előre beállított csúszási határ túllépése esetén a rendszer beavatkozik és megakadályozza, hogy több anyag kerüljön a gépbe. Ezzel elkerülhetők az eltömődés, sérülés vagy túlterhelés miatti leállások.

Az AUTO SLOPE lejtőn is tisztít

A dombvidékes területek kihívást jelentenek a tisztítás számára. Az AUTO SLOPE a szelelő fordulatszámát felfelé csökkenti, lefelé növelni, ezáltal tehermentesíti a gépkezelőt.

 • Növeli az áteresztőképességet és csökkenti a szemveszteséget a lejtőkön.
 • A tisztítási teljesítmény mindig stabil marad.
 • Az anyagáram a tisztítás során is fennmarad.

CRUISE PILOT szabályozza a sebességet.

Az optimális betakarítási sebesség növeli a termelékenységet. A CRUISE PILOT automatikusan vezérli a sebességet a motor terhelése alapján. Három stratégia közül lehet választani:

 1. Maximális teljesítmény veszteségfigyeléssel: a gép mindig a teljesítményhatáron arat.
 2. Állandó áteresztőképesség: minden részegység változó körülmények mellett is egyenletesen kerül kihasználásra
 3. Sebességtartó automatika: mindig állandó sebességgel arat.

CEMOS AUTO CLEANING.

A szelelő fordulatszáma, valamint a felső rosta és az alsó rosta nyitásának mértéke azok a paraméterek, amelyek alapján a CEMOS AUTO CLEANING automatikusan szabályozza a tisztítást. A rendszer folyamatosan teszteli a különböző beállításokat a teljesítmény optimalizálása érdekében. A rendszer azonnal reagál, amint változik a hozam, a szemminőség, az áteresztés vagy a nedvesség.

CEMOS AUTO THRESHING

A rendszer javítja a cséplés és az elsődleges leválasztás teljesítményét. Teljesen automatikusan szabályozza a kosárhézagot és a cséplődob sebességét. A teljesítményoptimalizálás összes lehetséges beállításának összehasonlítása a háttérben történik. A gép számos érzékelője biztosítja az adatbázist.

CEMOS AUTO SEPARATION

A CLAAS HYBRID kombájnokban a CEMOS AUTO SEPARATION folyamatosan optimalizálja másodlagos leválasztást. A rendszer automatikusan beállítja a rotorok fordulatszámát és a rotortakarólemezek helyzetét, ahogy a betakarítási körülmények megváltoznak. A kezelőtől függetlenül a rendszer különböző beállításokat tesztel a háttérben, és kiválasztja a legjobbat.

Mindig a teljesítményhatáron!

A CEMOS AUTOMATIC saját maga találja meg a legjobb beállításokat minden földterülethez.

 • A gépkezelő jelentős mértékben tehermentesül.
 • Nagyobb áteresztés és tisztább termény
 • A gép fogyasztása javul.
 • Nincs kiesés a hibás beállítások miatt
 • Csökkenek a költségek és a ráfordítások.