Ideje váltani.

Prémium CLAAS traktorok CMATIC felszereltséggel.

Ha egyszer CMATIC sebességváltóval dolgozhat a gépkezelő, onnantól csak erre vágyik majd. Ideje felfedezni a CLAAS fokozatmentes sebességváltójának összes előnyét.

Ajánlatkérés

Ideje váltani.

Prémium CLAAS traktorok CMATIC felszereltséggel.

Ha egyszer CMATIC sebességváltóval dolgozhat a gépkezelő, onnantól csak erre vágyik majd. Ideje felfedezni a CLAAS fokozatmentes sebességváltójának összes előnyét.

Ajánlatkérés

Az első lépés a szemléletváltás felé.

Végre el lehet felejteni mindent, amit a fokozatmentes váltókról eddig tudni lehetett. A CLAAS CMATIC úgyis felülírja az elképzeléseket.

A CMATIC növeli a hatékonyságot, hiszen mindig az optimális sebességet biztosítja a munkákhoz. A legendás vezetési komfort és az egyszerű üzemeltetés kombinációja. A gépkezelő mindig az aktuális feladatra koncentrálhat, miközben a tartós sebességváltó előnyeit élvezi. Négy racionális érv, amihez egy érzelmi szempont is társul: kifejezetten szórakoztató vezetni a közúton és a földeken is.

Hatékonyság

Hatékonyabb, mint ahogy azt sokan gondolják.

A CMATIC használatával magabiztos a munkavégzés, hiszen mindig az ideális sebességtartományban dolgozik a gép, növelve a hatékonyságot. A váltóegység épp megfelelő teljesítményt és forgatónyomatékot biztosít a munkához, miközben alacsonyan tartja a fogyasztást. Ez éppúgy igaz a lassú szántóföldi munkákra, mint a nehéz talajművelésre. Ráadásul a közúti közlekedés is sokkal élvezetesebb és gyorsabb.

CMATIC - hatékonyság minden feladathoz, bármilyen sebesség mellett!

Kapcsolatfelvétel

Tartósság

Tartósabb, mint ahogy azt sokan gondolják.

Tudjuk, hogy sokan kételkednek, de a CMATIC megcáfolja őket. Ezzel a fokozatmentes automata sebességváltóval a kiemelkedő tartósság kézzel fogható. Kompromisszummentes gyártási minőség és élettartam, amit több ezer órányi tesztelés és terepmunka segített kialakítani. Bármi is legyen a feladat, akármilyen körülmények között, a CMATIC váltókra számítani lehet.

CMATIC - sokezer üzemórára tervezve

Kapcsolatfelvétel

Kényelem

Kényelmesebb, mint ahogy azt sokan gondolják.

Elég csak egyszerűen beállítani a menetsebességet és a CMATIC minden másról gondoskodik. Ráadásul a lejtőkön való munkavégzéssel is könnyedén megbirkózik. A terhelés alatti aktív üres fokozat magabiztosságot kínál a megállások és elindulások során. Röviden: egy intelligens sebességváltó, amit arra terveztek, hogy csökkentse a gépkezelő leterheltségét, kényelmes munkát biztosítson és élvezetessé tegye a traktor használatát.

Intelligens sebességváltó? CMATIC!

Kapcsolatfelvétel

Könnyű használat

Egyszerűbb, mint ahogy azt sokan gondolják.

Elég csak beülni a fülkébe, kiválasztani a menetirányt, és már indulhat is a gép. A traktor működtetéséhez szinte elég csak a gázpedált vagy a menetkart használni. Nem kell a kuplunggal foglalkozni, ráadásul a szakszerűtlen üzemeltetés szinte kizárható. Ha egyszer CMATIC sebességváltóval dolgozhat a gépkezelő, onnantól csak erre vágyik majd.

CMATIC - elég csak beülni a fülkébe és már indulhat is a gép.

Kapcsolatfelvétel

Ügyfeleink visszajelzései

José Novo S.L

Vállalkozó és állattenyésztő
Boimil, Boimorto (A Coruña)

Claas traktorokkal dolgozom, amióta csak a Claas elkezdett traktorokat gyártani. Soha nem volt gondom a hajtóművekkel és a jelenlegi traktoraim több mint 20.000 üzemórát működtek. A CMATIC sebességváltók könnyű kezelhetősége és megbízhatósága miatt választottam ezt a hajtómű típust.

Az erdészeti zúzási munkák során nagy igénybevétel jellemző a sebességváltóra és a CMATIC hajtóművekkel soha nem volt gondom, és az ilyen megterhelő munkáknál a traktort is védik.

A mezőgazdasági munkák közepette különösen a CMATIC sebességváltó kényelmét és hatékonyságát emelném ki.

S.A.T Carballeiras

Állattenyésztő
Lalin (Pontevedra)

Vannak más traktoraim is fokozatmentes sebességváltóval, a CMATIC hajtómű sokoldalúsága és hatékonysága kiváló.

A CMATIC sebességváltó nélkül lehetetlen lenne olyan alacsony üzemanyag-fogyasztási értéket biztosítani, amelyet a nagy teljesítményű traktoraink nyújtanak.

A kényelem, hogy nem kell időt és energiát vesztegetni a megfelelő fokozat kiválasztásával, különösen a hosszabb munkanapokon fontos.

Ha egyszer hozzászokik az ember, és látja a teljesítményt és a kényelmet, nem akar visszatérni a hagyományos hajtóműhöz.

Juan Manuel, Francisco, Samuel

Állattenyésztő, vállalkozó
Gálvez, Toledo

Aki kipróbálja a CMATIC hajtóművet, az soha nem akar már másik technológiát.

Az alacsony üzemanyag-fogyasztás verhetetlen más típusú hajtóművekkel összehasonlítva.

A fokozatmentes hajtóművek sokoldalúak, bármilyen munkához alkalmazhatóak, például a fordulósávokban nem ragad be félúton két sebességfokozat között.

A Power hajtóművekhez képest a CMATIC sokkal irányíthatóbb és könnyebben használható.

A vezetők kényelme a CMATIC technológia kulcsa, amely bármilyen körülményhez képes alkalmazkodni, így hosszú napokon nyugodtabb és kellemesebb lesz a munkavégzés.

Garry Russel

Mezőgazdasági szolgáltató, Dumfries (Skócia)

"Garry Russel vagyok és mezőgazdasági szolgáltatóként dolgozom Dumfries térségében, Skócia déli részén, az országhatár közelében. A GTR Contracts-nál szolgáltatások széles tárházát kínáljuk a mezőgazdasági-, erdészeti és építőipari szektoroknak. Ezt azt jelenti, hogy megbízható és hatékony gépekre van szükségünk, melyekre egész évben számíthatunk. Épp ezért használunk 9 db CLAAS traktort a flottánkban, melyek közül öt modell CMATIC váltóval szerelt.

A munkatempónk és a hatékonyságunk jelentősen növekedett azóta, hogy néhány gépünk esetében átálltunk a CMATIC váltókra. Amikor a kardánhajtás sebessége csökken a CMATIC automatikusan lassít kis mértékben, így fenntartja a motor fordulatszámát és a munka minőségét. Egyszerűbben kezelhető, mint egy powershift típusú váltó. Ez hatalmas előnyt jelent szolgáltatóként, ráadásul a gépkezelők is a munkára tudnak fókuszálni."

Łukasz Haase

Gazdálkodó, Barniewice (Lengyelország)

"Łukasz Haase vagyok és saját családi gazdaságunkban dolgozom. Búzát, kukoricát, repcét és cukorrépát termesztünk nagyságrendileg 2000 hektáron. Az általunk használt CLAAS traktorok nagy segítséget jelentenek: egy XERION 5000-es, valamint egy AXION 920-as és egy AXION 810-es típusú erőgép található a gépparkban, mindegyik CMATIC váltóval szerelve.

Mi a leginkább lenyűgöző ezekben a traktorokban? Az alacsony fogyasztásuk, amihez egészen magas teljesítmény társul. Más gyártóktól származó gépeink fogyasztása nagyjából 10%-kal magasabb, a CMATIC váltós traktorokkal összehasonlítva. Ez a hatákonyság kulcsfontosságú számunkra, különösen azért, mert 2000 hektárt kell kezelnünk."

Andrew Harris

Gazdálkodó, Oxfordshire (Egyesült Királyság)

"A nevem Andrew Harris és gazdálkodóként tevékenykedem Farington békés városának közelében, Oxfordshire térségében, nagyjából két órányi autóútra Londontól nyugatra. A közelmúltban csökkentettem szántóföldi területeimet kicsivel 200 hektár fölötti nagyságra, ahol őszi búzát, őszi- és tavaszi árpát, babot és lent termesztek.

Azért választottam az ARION 660 típusú traktorom CMATIC felszereltségű változatát, mert nagyon egyszerűen üzemeltethető, hiszen ha egyszer beállítottam, onnantól a váltó és a motor mindig harmóniában dolgozik. Ez jelentős mennyiségű üzemanyagot takarít meg, azaz hatékonyabbá teszi a gazdaságot, ami profitorientált tevékenységről beszélve nem kis dolog.

Krzysztof és Grzegorz Zieliński

Gazdálkodó testvérek, Głuszynko (Lengyelország)

"Krzysztof és Grzegorz Zieliński vagyunk, testvérekként gazdálkodunk Głuszynko térségében, a Balti-tenger közelében, Lengyelország északi részén. Leginkább repcét, búzát és kukoricát termesztünk 800 hektáron a gazdaságunkban. Emellett mezőgazdasági szolgáltatásokat is nyújtunk. A CMATIC váltóval szerelt CLAAS márkájú erőgépeink hasznos segítséget nyújtanak, ezek közé tartozik egy AXION 940-es, egy AXION 950-es, illetve egy AXION 960-as és egy AXION 810-es traktor.

Magas fokú kényelmet várunk el a gépeinktől, hiszen időnk nagy részét a fülkében töltjük a mindennapi munka során. Bárki, aki hasonló elvárásokat támaszt meg fog elégedni a CMATIC sebességváltóval. A könnyű kezelhetőséghez rendkívül kényelmes fülke párosul, tökéletes párost alkotva a kellemes munkakörnyezethez. Mi több, ezek a gépek annyira sokoldalúak, hogy szinte bármilyen munkára használni tudjuk őket. Végül fontos szempont volt a kedvező fogyasztás is, aminek hatására immár négy CMATIC váltós traktort is használunk."

Matthew Harrison

Gazdálkodó, Blakeney (Egyesült Királyság)

"Tavaszi árpát, őszi búzát, krumplit és cukorrépát termesztünk 810 hektáron a Blakeney közelében található gazdaságunkban, Norfolk térségében, Anglia keleti részén. Emellett 50 anyatehenünk is van a borjaikkal együtt, azaz nem igazán szoktunk unatkozni. Szerencsére megbízható segítséget kapunk három CMATIC váltóval szerelt CLAAS traktor képében.

A CMATIC váltós gépek melletti döntés pofonegyszerű volt számunkra. Az ARION 660-as traktor végzi nálunk a munka oroszlánrészét a krumplitermesztés terén: ültet és betakarít. A fokozatmentes sebességváltó lehetővé teszi, hogy optimális egyensúlyt érjünk el a fogyasztás és a teljesítmény között. Így a nap végén több hektárt tudunk megművelni, miközben kevesebbet fogyasztunk. Véleményem szerint a powershift típusú váltókkal ritkán végezhető annyira jó és hatékony munka, mint ahogyan az a CMATIC váltóval lehetséges."

A CMATIC modellek széles palettája

Ideje felfedezni a sokszínű CMATIC kínálatot

XERION 5000-4200 CMATIC

 • Max. 462 - 530 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • Trac - sokoldalúság 400 lóerő felett

AXION 900 CMATIC TERRA TRAC

 • Max. 355 - 445 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • TERRA TRAC a talaj védelmének érdekében

AXION 900 CMATIC

 • Max. 325 - 445 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • Hatalmas vonóerő

AXION 800 CMATIC

 • Max. 215 - 295 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • Erős mindenes

ARION 600 CMATIC

 • Max. 145 - 205 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • Kompakt hathengeres

ARION 500 CMATIC

 • Max. 125 - 165 LE (ECE R 120)
 • Fokozatmentes CMATIC sebességváltó technológia
 • A nagy négyhengeres

Kapcsolat