AXOS 240-230

A sokoldalúság nagyob teljesítményt eredményez

Az AXOS 200 egy robusztus mindentudóként dolgozik az Ön gazdaságában. Kompakt és fordulékony, a szántóföldeken pedig az erős motorjának és a nagy gumiabroncsainak köszönhetően nagy teljesítményű és talajkímélő. Mindent összevetve gondoskodik a gyors és hatékony munkavégzésről – legyen szó bármilyen terményről és bármekkora mennyiségről.

AXOS 240-230

A sokoldalúság nagyob teljesítményt eredményez

Az AXOS 200 egy robusztus mindentudóként dolgozik az Ön gazdaságában. Kompakt és fordulékony, a szántóföldeken pedig az erős motorjának és a nagy gumiabroncsainak köszönhetően nagy teljesítményű és talajkímélő. Mindent összevetve gondoskodik a gyors és hatékony munkavégzésről – legyen szó bármilyen terményről és bármekkora mennyiségről.

Sokoldalúság és kényelem – a termelékenység elősegítéséhez

  • Sokoldalúság. Időmegtakarítás. A 2 tonnás hasznos terhelhetőségének és a jármű hátulján a 3,35 tonnás emelőerejének köszönhetően szélesebb és nehezebb munkaeszközöket is használhat.
  • Kényelem. Hatékonyabb munkavégzés. A kezelőelemek logikus és intuitív elrendezése egyszerű munkavégzést tesz lehetővé.
  • Teljesítmény. Produktívabb munkavégzés. A lendületes motor, a jó osztású sebességváltó és az akár 87 l/perc teljesítményű hidraulika az AXOS 200 hatékonyságának kulcsa.
  • Megbízhatóság. Bámikor bevethető. Minden munkanapon számíthat a kiváló minőségű részegységekre, az alaposan végzett gyártásra és természetesen a mindig rendelkezésre álló CLAAS ügyfélszolgálatra.

Sokoldalúság

Időmegtakarítás.

Bármire is használja az AXOS 200 típusú traktort, a sokoldalúsága és a fordulékonysága biztosan lenyűgözi Önt. A szántóföldön igazán előnyösek az 1,6 m átmérőjű, maximum 540 mm széles és 34"-os hátsó kerekek. A jármű kis abroncsnyomással közlekedik így óvja a talajt. Ezenkívül a mintegy 2 tonnás hasznos terhelésnek köszönhetően szélesebb és nehezebb eszközökkel is használható.

Biztonságosan és stabilan elvégezhetők a szállítási és vonómunkák. Erről a 4,1 tonnás saját tömeg, az optimális súlyelosztás és a hosszú tengelytáv gondoskodik. A nagy hasmagasság megkönnyíti az áthaladást a rendeken és a fejlett növényekkel való munkát a takarmány betakarítása vagy a növényvédő munkák során.

Mindent emel, amit Ön szeretne

Még több felhasználási lehetőség

Az AXOS 200 emelőereje a hátsó függesztőszerkezet csatlakozási pontjain akár 3,35 tonna, ezáltal a jármű a dolgos munkanapokon a legjobban felszerelt segítség. A hátsó függesztőszerkezet alapfelszereltségben elektronikus vezérléssel kapható. A járművezető a műszerfal megfelelő menüjében folyamatosan információkat kap a hátsó függesztőszerkezetről.

Az AXOS 200 opcionálisan egy teljesen integrált, 3,2 tonnás emelőerővel rendelkező első függesztőszerkezettel is felszerelhető. Az első függesztőszerkezet optimálisan illeszkedik a járműre, és kicsi a távolság az első híd és a csatlakozási pontok között. Ez orrsúly vagy elülső kasza használata esetén rövidebb túlnyúlást, és ezáltal az előre felszerelt adapterek jobb kezelhetőségét teszi lehetővé. Az első függesztőszerkezet a traktor felszereltségétől függően mechanikus vagy elektronikus vezérlőkészülékkel kezelhető.

CLAAS homlokrakodó

Tökéletesen illik a járműhöz

A biztonságos és gyors rakodás érdekében a homlokrakodóknál nagyon fontos, hogy hogyan kapcsolódnak a traktorhoz. Éppen ezért az AXOS sorozat fejlesztése során nagy hangsúlyt fektetünk a konzolok megfelelő integrálására a traktor egész koncepciójába. A konzolok egészen hátulra helyezésével stabilitást érünk el a nehéz rakományokkal való munka során.

A homlokrakodó konzoljait a motor félkeretével összekötő, nagy szilárdságú acélöntvényből készült csavarkötései sem befolyásolják a kormányszöget és a könnyű karbantarthatóságot.

Az E-PILOT S a mechanikus vezérlőkészülékekkel kiegészítve ideális elektronikus vezérlést biztosít a traktoron. Segítségével a homlokrakodó minden funkciója egy kézmozdulattal irányítható.

Motor

Állandó teljesítmény – alacsony fogyasztás

A 3,6 literes lökettérfogat alacsony fogyasztást tesz lehetővé. Az egyenletes teljesítményű 4-hengeres motorral kifejezetten kiegyensúlyozott működés érhető el. Ehhez alacsony zajszint és hosszú élettartam társul. A hűtőventilátorral és modern befecskendező és kipufogó technológiával kialakított AXOS a kompakt kialakítása révén a hatékony munkavégzés kiváló segédeszköze.

Az AXOS 200 alapfelszereltségéhez tartozik egy elektronikus Common-Rail befecskendezőrendszer és egy fordulatszám memória. Opcionálisan elérhető egy további memória is. A kívánt motorfordulatszám egy gombnyomással előhívható. Két gomb segítségével elvégezhető a fordulatszám finomhangulása, ami főként a TLT-vel hajtott munkákat könnyíti meg.

REVERSHIFT és TWINSHIFT

A kuplung használata a múlté

A REVERSHIFT / TWINSHIFT váltó és a 30 előremeneti és 15 hátrameneti fokozata kiváló egyensúlyt teremt az AXOS 200 számára a nagy mechanikai hatékonyság, az egyszerű kezelés és a kiemelkedő menetkényelem között. A rendszer tökéletes erőátvitelt biztosít a kerekekre, ami csökkenti a fogyasztást. A magától értetődő kezelőrendszer intuitív kezelést tesz lehetővé, és még hosszú munkanapokon is elősegíti a fáradtság kialakulásának elkerülését. Az AXOS a fő munkatartományban elérhető 5 és 15 km/h közötti 10 sebességfokozatával mindig a megfelelő megoldást kínálja.

A 40 km/h csúcssebesség már 1750 ford./perc motorfordulatszámmal elérhető. Ezáltal az AXOS 200 értékes üzemanyagot takarít meg, és a szállítási munkák során csökkenti a zajszintet.

A hidraulikarendszer

Nagy nyomással dolgozik.

Opcionálisan elérhető három hidraulikaszivattyú, melyek együttesen 114 l/perc teljesítményre képesek. Az első kör a kormányzást látja el 27 l/perc teljesítménnyel. A szintén 27 l/perc teljesítményű második kör kizárólag a hátsó függesztőszerkezethez tartozik. A 60 l/perc teljesítményt biztosító szivattyú a hidraulikus vezérlőkészülékeket látja el. Ezáltal azonos időben elvégezhetők a párhuzamos műveletek, vagy akár nagy hidraulikus teljesítményt igénylő munkaeszköz-kombinációk is üzemeltethetők. Továbbá értékes üzemanyag takarítható meg az alacsony motorfordulatszám melletti nagy hidraulikus teljesítménnyel.

Hosszú évek tapasztalata

Megnyugtató megbízhatóság

Egy kiemelkedő termék készítéséhez nemcsak a gyártásnak kell tökéletesnek lennie, hanem minden részegységnek is megfelelően összehangoltnak kell lennie. A Rovigoban található műhelyben közel 35 éve fejlesztünk és gyártunk kompakt traktorokat, illetve traktorokat szőlőültetvényekre és gyümölcsösökbe.

Használat közben fontos a biztonság

Kiváló gyártási minőség

Az AXOS traktorok gyártásakor nem csupán a hosszú ideig tartó minőség a célunk, hanem főként az Ön elégedettsége. 2009 óta összesen három generáció és több mint 10 000 CLAAS traktor került a piacra.

Az intelligens gyártási folyamatok és a mindent lefedő minőségellenőrzések biztosítják a kiemelkedő gyártási minőséget. Ennek köszönhetően Ön a használat minden percében tökéletesen megbízhat a traktorjában.

Kényelem

Így hatékonyabban megy a munkavégzés

A kezelőelemek logikus és intuitív elrendezése egyszerű munkavégzést tesz lehetővé. A gépkezelő így teljes mértékben a munkaeszközére, a tevékenységére, a növényekre és az állatokra koncentrálhat. Az intenzív és gyakran ismétlődő műveletekhez kényelmi funkciók állnak rendelkezésre, például elektronikus vezérlőkészülékek és a SMART STOP funkció.

AXOS 240-230240

230

Névleges teljesítmény (ECE R 120)

kW/LE

72/98

67/91

Max. teljesítmény (ECE R 120)

kW/LE

76/103

68/92

Download > RGB (661KB)  |  CMYK (23MB)
schließen
Download > RGB (80KB)  |  CMYK (2,7MB)
schließen
Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen