ELIOS 340-320

Kényelmesen jobban megy a munkavégzés

A kompakt ELIOS 300 minden használatkor lenyűgözi Önt a kényelmével. A sík aljzaton elhelyezett tágas vezetőfülkében még a hosszú munkanapok is könnyedén eltelnek. A homlokrakodó és a hátsó függesztőszerkezet könnyen, két ujjal kezelhető – éppúgy, mint a terhelés alatt kapcsolható TWINSHIFT váltó és a REVERSHIFT irányváltó. Segítségükkel hatékonyabban és kényelmesebben dolgozhat, mint eddig bármikor.

ELIOS 340-320

Kényelmesen jobban megy a munkavégzés

A kompakt ELIOS 300 minden használatkor lenyűgözi Önt a kényelmével. A sík aljzaton elhelyezett tágas vezetőfülkében még a hosszú munkanapok is könnyedén eltelnek. A homlokrakodó és a hátsó függesztőszerkezet könnyen, két ujjal kezelhető – éppúgy, mint a terhelés alatt kapcsolható TWINSHIFT váltó és a REVERSHIFT irányváltó. Segítségükkel hatékonyabban és kényelmesebben dolgozhat, mint eddig bármikor.

Sokoldalúság és kényelem – a termelékenység elősegítéséhez

  • Kényelem. Hatékonyabb munkavégzés. A kezelőelemek logikus és intuitív elrendezése egyszerű munkavégzést tesz lehetővé.
  • Sokoldalúság. Időmegtakarítás. Az ELIOS 300 a 2,6 méternél alacsonyabb kialakításával és a 3,51 méteres fordulókörével bárhol elmegy
  • Teljesítmény. Produktívabb munkavégzés. A lendületes motor, a jó osztású sebességváltó és az akár 87 l/perc teljesítményű hidraulika az ELIOS 300 hatékonyságának kulcsa.
  • Megbízhatóság. Bámikor bevethető. Minden munkanapon számíthat a kiváló minőségű részegységekre, az alaposan végzett gyártásra és természetesen a mindig rendelkezésre álló CLAAS ügyfélszolgálatra.

Sokoldalúság

Kompakt, stabil és fordulékony

Az ELIOS sorozat traktorjai a mély tömegközéppontjuknak köszönhetően még nehéz körülmények között, például lejtős terepen is kiemelkedően stabilak. A stabilitáshoz a 2310 mm-es maximális nyomtáv is hozzájárul, amely az egyenletes súlyelosztással együtt biztonságot eredményez. A 3,6 tonnától kezdődő alacsony saját tömege révén a jármű haladás közben mindig kíméli a talajt és üzemanyagot takarít meg.

Az ELIOS 300 kiváló választás kifejezetten széles gyümölcsösökben vagy szőlőültetvényeken közlekedéshez. A megfelelően keskeny első híd és a járműhöz illő gumiabroncsok révén a teljes szélesség csupán 1,65 m. Az ELIOS számára az alacsony kapuk sem jelentenek akadályt, mivel a magassága csupán 2,60 méter.

Mindent emel, amit Ön szeretne

Még több felhasználási lehetőség

Az ELIOS 300 emelőereje a hátsó függesztőszerkezet csatlakozási pontjain akár 3,2 tonna, ezáltal a jármű a dolgos munkanapokon a legjobban felszerelt segítség. A hátsó függesztőszerkezet alapfelszereltségben elektronikus vezérléssel kapható. A járművezető a műszerfal megfelelő menüjében folyamatosan információkat kap a hátsó függesztőszerkezetről.

Az ELIOS 300 opcionálisan egy teljesen integrált, 3,2 tonnás emelőerővel rendelkező első függesztőszerkezettel is felszerelhető. Az első függesztőszerkezet optimálisan illeszkedik a járműre, és kicsi a távolság az első híd és a csatlakozási pontok között. Ez orrsúly vagy elülső kasza használata esetén rövidebb túlnyúlást, és ezáltal az előre felszerelt adapterek jobb kezelhetőségét teszi lehetővé. Az első függesztőszerkezet a traktor felszereltségétől függően mechanikus vagy elektronikus vezérlőkészülékkel kezelhető.

CLAAS homlokrakodó

Tökéletesen illik a járműhöz

A biztonságos és gyors rakodás érdekében a homlokrakodóknál nagyon fontos, hogy hogyan kapcsolódnak a traktorhoz. Éppen ezért az ELIOS sorozat fejlesztése során nagy hangsúlyt fektetünk a konzolok megfelelő integrálására a traktor egész koncepciójába. A konzolok egészen hátulra helyezése biztosítja a stabilitást nehéz munka közben.

A homlokrakodó konzoljait a motor félkeretével összekötő, nagy szilárdságú acélöntvényből készült csavarkötései sem befolyásolják a kormányszöget és a könnyű karbantarthatóságot.

Az E-PILOT S a mechanikus vezérlőkészülékekkel kiegészítve ideális elektronikus vezérlést biztosít a traktoron. Segítségével a homlokrakodó minden funkciója egy kézmozdulattal irányítható.

Motor

Állandó teljesítmény – alacsony fogyasztás

A 3,6 literes lökettérfogat alacsony fogyasztást tesz lehetővé. Az egyenletes teljesítményű 4-hengeres motorral kifejezetten kiegyensúlyozott működés érhető el. Ehhez alacsony zajszint és hosszú élettartam társul. A hűtőventilátorral és modern befecskendező és kipufogó technológiával felszerelt ELIOS a kompakt kialakítása révén a hatékony munkavégzés kiváló segédeszköze.

Az ELIOS 300 alapfelszereltségéhez tartozik egy elektronikus Common-Rail befecskendezőrendszer és egy fordulatszám memória. Opcionálisan elérhető egy további memória is. A kívánt motorfordulatszám egy gombnyomással előhívható. Két gomb segítségével elvégezhető a fordulatszám finomhangulása, ami főként a TLT-vel hajtott munkákat könnyíti meg.

REVERSHIFT és TWINSHIFT

A kuplung használata a múlté

A REVERSHIFT / TWINSHIFT váltó és a 30 előremeneti és 15 hátrameneti fokozata kiváló egyensúlyt teremt az ELIOS 300 számára a nagy mechanikai hatékonyság, az egyszerű kezelés és a kiemelkedő menetkényelem között. A rendszer tökéletes erőátvitelt biztosít a kerekekre, ami csökkenti a fogyasztást. A magától értetődő kezelőrendszer intuitív kezelést tesz lehetővé, és még hosszú munkanapokon is elősegíti a fáradtság kialakulásának elkerülését. Az ELIOS a fő munkatartományban elérhető 5 és 15 km/h közötti 10 sebességfokozatával mindig a megfelelő megoldást kínálja.

A 40 km/h csúcssebesség már 1750 ford./perc motorfordulatszámmal elérhető. Ezáltal az ELIOS 300 értékes üzemanyagot takarít meg, és a szállítási munkák során csökkenti a zajszintet.

A hidraulikarendszer

Nagy nyomással dolgozik.

Opcionálisan elérhető három hidraulikaszivattyú, melyek együttesen 114 l/perc teljesítményre képesek. Az első kör a kormányzást látja el 27 l/perc teljesítménnyel. A szintén 27 l/perc teljesítményű második kör kizárólag a hátsó függesztőszerkezethez tartozik. A 60 l/perc teljesítményt biztosító szivattyú a hidraulikus vezérlőkészülékeket látja el. Ezáltal azonos időben elvégezhetők a párhuzamos műveletek, vagy akár nagy hidraulikus teljesítményt igénylő munkaeszköz-kombinációk is üzemeltethetők. Továbbá értékes üzemanyag takarítható meg az alacsony motorfordulatszám melletti nagy hidraulikus teljesítménnyel.

Hosszú évek tapasztalata

Megnyugtató megbízhatóság

Egy kiemelkedő termék készítéséhez nemcsak a gyártásnak kell tökéletesnek lennie, hanem minden részegységnek is megfelelően összehangoltnak kell lennie. A Rovigoban található műhelyben közel 35 éve fejlesztünk és gyártunk kompakt traktorokat, illetve traktorokat szőlőültetvényekre és gyümölcsösökbe.

Használat közben fontos a biztonság

Kiváló gyártási minőség

Az ELIOS traktorok gyártásakor nem csupán a hosszú ideig tartó minőség a célunk, hanem főként az Ön elégedettsége. 2009 óta összesen három generáció és több mint 10 000 CLAAS traktor került a piacra.

Az intelligens gyártási folyamatok és a mindent lefedő minőségellenőrzések biztosítják a kiemelkedő gyártási minőséget. Ennek köszönhetően Ön a használat minden percében tökéletesen megbízhat a traktorjában.

Kényelem

Így hatékonyabban megy a munkavégzés

A kezelőelemek logikus és intuitív elrendezése egyszerű munkavégzést tesz lehetővé. A gépkezelő így teljes mértékben a munkaeszközére, a tevékenységére, a növényekre és az állatokra koncentrálhat. Az intenzív és gyakran ismétlődő műveletekhez kényelmi funkciók állnak rendelkezésre, például elektronikus vezérlőkészülékek és a SMART STOP funkció.

ELIOS 340-320340

330

320

Névleges teljesítmény (ECE R 120)

kW/LE

72/98

67/91

61/83

Max. teljesítmény (ECE R 120)

kW/LE

76/103

68/92

62/85

Download > RGB (164KB)  |  CMYK (9MB)
schließen
Download > RGB (913KB)  |  CMYK (18MB)
schließen
Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen