CEMOS most már traktorokhoz is

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

CEMOS most már traktorokhoz is

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

A CEMOS segítségével a gépkezelők legyőzhetetlenek

A CEMOS előnyei.

  • Csökken a gumiabroncsok kopása
  • Kisebb a talajtömörödés az optimális abroncsnyomás hatására
  • Csökkenő üzemeltetési költségek a nagyobb területteljesítménynek köszönhetően
  • A gépben rejlő lehetőségek teljes kihasználása
  • Csökken a munkaeszköz kopása (munkaeszköz-asszisztens szántáshoz)
  • A gazdaság széndioxid kibocsátása javul
A DLG független vizsgálóintézet (Német Mezőgazdasági Szövetség) által minősítve és »DLG által vizsgált« jellel ellátva.
  • Akár 16,3% -kal nagyobb területteljestmény (ha/h)
  • Akár 16,8% -kal kevesebb üzemanyag-felhasználás (l/ha)
  • Tíz résztvevőből nyolcan tudták a teszt során az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást igazolni, és egyidejűleg a területteljesítményt növelni.

Interaktív talajvédelem.

Az első ezüstérmet a CEMOS traktorok számára kifejlesztett, öntanuló vezetőtámogató és folyamatoptimalizáló rendszerbe integrált talajtömörödési kockázatelemzés kapta. A talajtömörödési kockázat számítása tudományos terepvizsgálatokon és a Berni Alkalmazott Tudományok Egyeteme (BFH-HAFL) által az Agroscope Reckenholz Kutatóintézettel, a dániai Aarhusi Egyetemmel és a Svéd Agrártudományi Egyetemmel (SLU) együttműködésben kifejlesztett számítási képleteken alapul.

A Terranimo® projektben ezt a tudást az egyetemek és intézetek összegyűjtötték, és webes alkalmazásként mindenki számára szabadon hozzáférhetővé tették. A CEMOS további előnye, amelyet az Innovációs Bizottság pozitívan értékelt, hogy ez a szaktudás magába a mezőgazdasági gépbe integrálható anélkül, hogy a vezetőnek további bejegyzéseket kellene tennie, mivel a CEMOS-hoz már használják. A CEBIS terminálon lévő kijelző tájékoztatja a vezetőt arról, hogy az aktuális talajviszonyok mellett fennáll-e a káros talajtömörödés veszélye az általa használt traktor-munkagép kombináció miatt. Ha optimalizálási beállítások történnek, ezek közvetlenül beépülnek a funkció aktuális kockázatértékelésébe.

DLG-tanúsítvány

A 2019-es Agritechnica kiállítás alatt és után arra kértük az ügyfeleinket és látogatóinkat, hogy párbajozzanak a traktorokhoz kifejlesztett CEMOS ellen: profi kezelő a profi rendszer ellen – ez volt a kiindulópont.

A CEMOS-párbaj beharangozása után a számos pályázó közül 10 különösen nagy tapasztalattal rendelkező gazdát és traktorost választottak ki, 4 európai országból. A CEMOS-párbajra ezek után 2020 szeptemberében került sor egy kelet-németországi gazdaságban.

A Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) Technikai és Műszaki Tesztközpontjából érkező Georg Schuchmann biztosította az objektív vizsgálati feltételeket. Minden próbaút során megmérte a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást, a területteljesítményt, a munkamélységet és a munka minőségét. A DLG figyelő szemei előtt a gépkezelők és a CEMOS rendszer egyaránt megmutathatta erősségeit, hogy megszerezze a "DLG által elismert" címet. A DLG megerősítette a CEMOS hatékonyságát az üzemanyag-megtakarítás (akár -16,8%) és a területteljesítmény (akár + 16,3%) szempontjából. Tíz résztvevőből nyolc csökkenteni tudta az üzemanyag-fogyasztást, miközben növelte a területteljesítményt.

A hivatalos teszteredmények ittis elérhetők!


Kezelőtámogató rendszer

CEMOS önmagát tanítja és képzi a használót

A CEMOS egy öntanuló asszisztens-rendszer. Az első és egyetlen olyan rendszer a piacon, amely nemcsak a traktort, de a munkaeszközt is optimalizálja, például az ekét vagy tárcsát. Segít a gépkezelőnek a megfelelő súlyozás meghatározásában, és az abroncsnyomás beállításában.


Hof Wiesbyll – CEMOS-t használó ügyfél az első perctől

Lenyűgöző a cégtulajdonosok és gépkezelők számára is

"Számomra a CEMOS ösztönző."

"Ezt a pénztárcánkon azonnal észrevesszük."

"A gépek súlyát egyértelműen csökkenteni tudtuk."