CEMOS most már traktorokhoz is

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

CEMOS most már traktorokhoz is

Segítheti egy traktor a kezelőjét? A DLG megvizsgálta.

A CEMOS segítségével a gépkezelők legyőzhetetlenek

A CEMOS előnyei.

  • Csökken a gumiabroncsok kopása
  • Kisebb a talajtömörödés az optimális abroncsnyomás hatására
  • Csökkenő üzemeltetési költségek a nagyobb területteljesítménynek köszönhetően
  • A gépben rejlő lehetőségek teljes kihasználása
  • Csökken a munkaeszköz kopása (munkaeszköz-asszisztens szántáshoz)
  • A gazdaság széndioxid kibocsátása javul
A DLG független vizsgálóintézet (Német Mezőgazdasági Szövetség) által minősítve és »DLG által vizsgált« jellel ellátva.
  • Akár 16,3% -kal nagyobb területteljestmény (ha/h)
  • Akár 16,8% -kal kevesebb üzemanyag-felhasználás (l/ha)
  • Tíz résztvevőből nyolcan tudták a teszt során az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást igazolni, és egyidejűleg a területteljesítményt növelni.

Interaktiver Bodenschutz.

Die erste Silbermedaille geht an die integrierte Bodenverdichtungsrisikoanalyse im selbstlernenden Fahrerassistenz- und Prozessoptimierungssystem CEMOS für Traktoren. Die Berechnung des Verdichtungsrisikos basiert auf den wissenschaftlichen Feldversuchen und Berechnungsformeln, welche von der Berner Fachhochschule (BFH-HAFL) in Zusammenarbeit mit dem Forschungsinstitut Agroscope Reckenholz, der Aarhus University in Dänemark sowie der schwedischen University of Agricultural Sciences (SLU) entwickelt wurde.

Im Terranimo® Projekt wurden diese Erkenntnisse durch die Hochschulen und Institute zusammengeführt und sind als Web basierte Applikation jedem frei zugänglich. Der von der Neuheitenkommission positiv bewertete Zusatznutzen von CEMOS liegt darin, dieses Fachwissen in die Landmaschine selbst zu integrieren, ohne dass der Fahrer zusätzliche Eingaben machen muss, da sie bereits für CEMOS verwendet werden. Über eine Anzeige auf dem CEBIS Terminal wird der Fahrer informiert, ob es bei den aktuellen Bodenverhältnissen durch die von ihm eingesetzte Traktor-Gerätekombination ein Risiko für Schadverdichtungen des Bodens gibt. Sofern Einstellungen zur Optimierung vorgenommen werden, fließen diese direkt in die aktuelle Risikobewertung der Funktion mit ein.

DLG-tanúsítvány

A 2019-es Agritechnica kiállítás alatt és után arra kértük az ügyfeleinket és látogatóinkat, hogy párbajozzanak a traktorokhoz kifejlesztett CEMOS ellen: profi kezelő a profi rendszer ellen – ez volt a kiindulópont.

A CEMOS-párbaj beharangozása után a számos pályázó közül 10 különösen nagy tapasztalattal rendelkező gazdát és traktorost választottak ki, 4 európai országból. A CEMOS-párbajra ezek után 2020 szeptemberében került sor egy kelet-németországi gazdaságban.

A Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) Technikai és Műszaki Tesztközpontjából érkező Georg Schuchmann biztosította az objektív vizsgálati feltételeket. Minden próbaút során megmérte a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást, a területteljesítményt, a munkamélységet és a munka minőségét. A DLG figyelő szemei előtt a gépkezelők és a CEMOS rendszer egyaránt megmutathatta erősségeit, hogy megszerezze a "DLG által elismert" címet. A DLG megerősítette a CEMOS hatékonyságát az üzemanyag-megtakarítás (akár -16,8%) és a területteljesítmény (akár + 16,3%) szempontjából. Tíz résztvevőből nyolc csökkenteni tudta az üzemanyag-fogyasztást, miközben növelte a területteljesítményt.

A hivatalos teszteredmények ittis elérhetők!


Kezelőtámogató rendszer

CEMOS önmagát tanítja és képzi a használót

A CEMOS egy öntanuló asszisztens-rendszer. Az első és egyetlen olyan rendszer a piacon, amely nemcsak a traktort, de a munkaeszközt is optimalizálja, például az ekét vagy tárcsát. Segít a gépkezelőnek a megfelelő súlyozás meghatározásában, és az abroncsnyomás beállításában.


Hof Wiesbyll – CEMOS-t használó ügyfél az első perctől

Lenyűgöző a cégtulajdonosok és gépkezelők számára is

"Számomra a CEMOS ösztönző."

"Ezt a pénztárcánkon azonnal észrevesszük."

"A gépek súlyát egyértelműen csökkenteni tudtuk."