A CLAAS segíti az okos gazdálkodást

Digitalizált mezőgazdaság a CLAAS segítségével

A földeken végzett munka a gazdálkodók mindennapjainak része. Azonban a tervezés, a dokumentáció és a többi irodai feladat ugyanígy megkerülhetetlen. A CLAAS Smart Farming részeként kínált szoftveres és hardveres megoldásokkal hálózatba kapcsolhatók a gépek és a gazdaságok, automatizálhatók a dokumentációs tevékenységek és tökéletes precízós megközelítés alakítható ki. Ez a technológia meghatározza a gépek helyzetét, megjeleníti az inputanyagok felhasználását, rögzíti a hozamadatokat, elvégzi a dokumentációt és optimalizációs lehetőségeket tár fel. Erre építve hasznos idő és erőforrások takaríthatók meg, miközben a költségek is csökkenthetők.

A Smart Farming segítségével mindenki többet érhet el

A mezőgazdaságot hosszú ideig a gépek technológiai fejlődése hajtotta előre. Manapság azonban a gazdák már nem csupán a maximális hozam elérésére helyezik a hangsúlyt, éppen olyan fontos a mérhető hatékonyság, az eszközök megfelelő helyen és időben történő alkalmazása és a reagálás az új kihivásokra. Ide tartozik a mezőgazdasági termékek iránti megnövekedett kereslet, a szakemberhiány, a növekvő költségek és a változó éghajlati körülmények. A Smart Farming minderre megoldást kínál.

A Smart Farming, azaz az okos gazdálkodás azt jelenti, hogy a gazdálkodók felhasználják a modern információs technológiát a gazdaságukban, tehát digitalizálják saját mezőgazdasági üzemüket, miközben automatizálnak bizonyos területeket. A Smart Farming megoldásokkal – érzékelők, a műholdas technológia és az integrált rendszerek – bárkinek lehetősége van a költségek csökkentésére, a hozam növelésére és az irodai tevékenységre fordított idő minimalizálására.

Az érzékelők és a műholdas alkalmazások a lehető legprecízebb munkavégzést teszik lehetővé a földeken. A CLAAS GPS PILOT CEMIS 1200 rendszer, illetve a gyártó kapcsolódó megoldásai alkalmassá teszik a mezőgazdasági gépeket a precíziós munkavégzésre, például a meghatározott nyomvonal és az alkalmazásban létrehozott térképek követése révén. Ezáltal elkerülhetők az átfedések és a kihagyások.

Költségcsökkentés a gépek otpimalizálásával

A gépek automatizált finomhangolása jó kezdet az okos gazdálkodás területén. A CLAAS CEMOS rendszere egy intelligens kezelőtámogaó megoldás a beállítások optimalizálásához, mely például a traktoroknál segítséget nyújt az üzemanyagköltségek akár 16,8%-os csökkentéséhez és a teljesítmény akár 16,3%-os növeléséhez. A traktorhoz, kombájnhoz vagy önjáró silózókhoz ajánlott beállítások a maximális hatékonyságot vagy a maximális teljesítményt célozzák meg.

A digitális megoldások többet hoznak ki mindenből

A Smart Farming összeköti az irodát és a földeket

A Smart Farming nemcsak a gépek digitalizálását jelenti, hanem a tervezés, a végrehajtás és a dokumentálás összekapcsolását is. A telemetriai alkalmazások segítségével létrehozható egy folyamatos adatátvitel az irodai számítógépek és a mezőgazdasági gépek között, például a CLAAS TELEMATICS rendszerével. Tehát egyetlen digitális alkalmazással hálózatba kapcsolható minden gép – akár vegyes flották esetén is. Továbbá egy gazdaságirányítási szoftverhez kapcsolva egy helyen kezelhető az összes folyamat, a táblahatárok megadásától kezdve a földeken fejlődő növénykultúrák felügyeletén keresztül egészen a trágyázásig és a betakarításig.

Így a Smart Farming alkalmazásokkal digitalizálhatók a mindennapi tevékenységek. Emellett a különböző szenzorok használata, illetve az automatizáció és a hálózatba kapcsolás hosszú távon is megkönnyíti a tervezést a gazdaságban. Az adatok folyamatos digitális gyűjtésének segítségével a Smart Farming szoftver képessé válik a vetési-, trágyázási-, a betakarítási adatok, illetve további munkálatok elemzésére, ezáltal segítséget nyújt a hatékony döntéshozatalhoz a jövőben.

Ideje felfedezni a lehetőségeket

GPS PILOT CEMIS 1200 kormányzási rendszer

A GPS PILOT CEMIS 1200 segítségével egész évben jövőbiztos, költségtakarékos és egyszerű módon végezhetők a precíziós műveletek. A CEMIS átfogóan támogatja a gazdákat – a talajmunka, a vetés, a trágyázás, a növényvédelem és a betakarítás területén. Az automatikus nyomvonalkövetés révén olyan pontosan dolgoznak a gépek, mintha sínen húznák őket.

Tovább a termék oldalára

Gépbeállítások optimalizálása a CEMOS segítségével

A CEMOS intelligens kezelőtámogató rendszer kihozza a legjobbat a gépekből. A beállítások optimalizálására kialakított rendszer mindig pontosan azokat a traktor-, kombájn- vagy silózó-paramétereket javasolja, melyekre a maximális hatékonyság vagy a maximális teljesítmény érdekében szükség van. A funkció segítségével egyszerűbbé tehető a munkavégzés és a gép bármilyen körülményhez hozzáigazítható.

Tovább a termék oldalára

CLAAS connect

Az ingyenesen elérhető CLAAS connect alkalmazás minden CLAAS gépet összegyűjt egy alkalmazásban – valamennyi alapvető és valós idejű adatukkal együtt, például a beállításokkal, a fogyasztási adatokkal és a lokációval együtt. Az alkalmazás továbbá gyors hozzáférést biztosít az alkatrészeket kínáló partnerekhez, valamint áttekintést nyújt a járműparkhoz kapcsolódó garanciális és szervizszolgáltatásokról. A CLAAS connect összeköti az embereket, a gépeket és a rendszereket.

Tovább a termék oldalára

Telemetria a Machine connect és a TELEMATICS révén

Egy gazdaságban sok az egymásba fonódó folyamat – mindenek előtt számos gépnek kell szorosan együttműködnie. A TELEMATICS segítségével átfogóan felügyelhető a teljes flotta. A rendszer rögzíti és feldolgozza a munkavégzés során keletkező adatokat. Tehát a TELEMATICS a folyamatos adatátvitel révén hálózatba kapcsolja az irodai számítógépeket és a földeken dolgozó mezőgazdasági gépeket. Ezen kívül a DataConnect-tel egy felhőben koordinálhatók a különböző gyártók gépeiből álló flották is. A CLAAS API gondoskodik a gazdaságirányítási szoftverrel való zökkenőmentes összekapcsolásról.

Tovább a termék oldalára

CLAAS connect alkalmazás

A CLAAS teljes világa a zsebében lehet

A CLAAS connect az ügyfelek személyes CLAAS-világának webes kapuja – minden fontos információval és szolgáltatással a gazdaságban használt CLAAS gépekhez. A CLAAS connect alkalmazás most még kényelmesebben és gyorsabban használható mobileszközökön, az összes integrált funkcióval és szolgáltatással együtt. Például ajánlatot lehet kérni a kívánt felszereltségű gépre a CLAAS értékesítési partnerétől vagy kényelmesen lehet alkatrészeket rendelni a nap 24 órájában, a akár a hét minden napján. Érdemes letölteni az ingyenes CLAAS connect alkalmazást iOS vagy Android készülékekre az Apple App Store vagy a Google Play áruházból, majd hálózatba kapcsolni a CLAAS gépeket, illetve kapcsolatba lépni a CLAAS értékesítési partnerével.