A CLAAS segítségével könnyen megy a smart farming, azaz az okos gazdálkodás.

Digitalizált mezőgazdaság a CLAAS segítségével

A szántóföldön végzett munka a gazdálkodók mindennapjainak része. Azonban a tervezés, a dokumentáció és a többi irodai feladat ugyanígy megkerülhetetlen. A CLAAS Smart Farming részeként kínált szoftveres és hardveres megoldásokkal hálózatba kapcsolhatók a gépek és a gazdaságok, automatizálhatók a dokumentációs tevékenységek és tökéletes precíziós megközelítés alakítható ki. Ez a technológia meghatározza a gépek helyzetét, megjeleníti az inputanyagok felhasználását, rögzíti a hozamadatokat, elvégzi a dokumentációt és optimalizációs lehetőségeket tár fel. Erre építve hasznos idő és erőforrások takaríthatók meg, miközben a költségek is csökkenthetők.

Érjen el többet a Smart Farminggal.

A mezőgazdaságot hosszú ideig a gépek technológiai fejlődése hajtotta előre. Manapság azonban a gazdák már nem csupán a maximális hozam elérésére helyezik a hangsúlyt, éppen olyan fontos a mérhető hatékonyság, az eszközök megfelelő helyen és időben történő alkalmazása és a reagálás az új kihivásokra. Ide tartozik a mezőgazdasági termékek iránti megnövekedett kereslet, a szakemberhiány, a növekvő költségek és a változó éghajlati körülmények. A Smart Farming minderre megoldást kínál.

A Smart Farming, azaz az okos gazdálkodás azt jelenti, hogy a gazdálkodók felhasználják a modern információs technológiát a gazdaságukban, tehát digitalizálják saját mezőgazdasági üzemüket, miközben automatizálnak bizonyos területeket. A Smart Farming megoldásokkal – érzékelők, a műholdas technológia és az integrált rendszerek – bárkinek lehetősége van a költségek csökkentésére, a hozam növelésére és az irodai tevékenységre fordított idő minimalizálására.

Az érzékelők és a műholdas alkalmazások a lehető legprecízebb munkavégzést teszik lehetővé a földeken. A CLAAS GPS PILOT CEMIS 1200 rendszer, illetve a gyártó kapcsolódó megoldásai alkalmassá teszik a mezőgazdasági gépeket a precíziós munkavégzésre, például a meghatározott nyomvonal és az alkalmazásban létrehozott térképek követése révén. Ezáltal elkerülhetők az átfedések és a kihagyások.

Csökkentse a költségeit és növelje a teljesítményt a Smart Farminggal.

Az okos gépek és készülékek segítségével költségeket megtakarítva és jövőbiztosan irányíthatók a gazdaságok.

A Smart Farming felfedezése

CLAAS connect:
Minden hálózatba kapcsolt, minden szem előtt van.

Bemutatás: Az ingyenesen elérhető CLAAS connect alkalmazás segítségével egy helyen összegyűjtheti minden gépét.

Tudjon meg többet a CLAAS connectről

CEMIS 1200 – a pontosság jegyében

Páratlan pontosság a legmodernebb nyomvonalvezetés révén

Fedezze fel a CEMIS 1200-t

CLAAS connect – összeköti az embert és a gépet.

Kapcsolja hálózatba az irodáját és a szántóföldjét.

A telemetriai alkalmazások, például a CLAAS TELEMATICS segítségével folyamatos adatcsere biztosítható az iroda és a gépek között. Így egyetlen digitális alkalmazással hálózatba kapcsolhatja mindegyik gépét – még akkor is, ha más gyártók gépei is megtalálhatók a flottában.

A gazdaságirányitási rendszerhez csatlakoztatás minden folyamatot egy helyen láthat, a táblaszélek megadásától és a növényzet felügyeletétől kezdve egészen a trágyázásig és a betakarításig minden folyamat egy helyen.

Az érzékelők, az automatizálás és a hálózatba kapcsolás segítségével könnyebb a hosszú távú, gazdaságos tervezés. Gépei folyamatosan és automatizáltan gyűjtik az adatokat. Ezáltal elemezheti a korábbi vetési, trágyázási és betakarítási eredményeket, és ezek alapján jobb döntéseket hozhat a jövőre nézve.

Fedezze fel a lehetőségeket.

GPS PILOT CEMIS 1200 kormányzási rendszer.

A GPS PILOT CEMIS 1200 segítségével egész évben jövőbiztos, költségtakarékos és egyszerű módon végezhetők a precíziós műveletek. A CEMIS átfogóan támogatja a gazdákat – a talajmunka, a vetés, a trágyázás, a növényvédelem és a betakarítás területén. Az automatikus nyomvonalkövetés révén olyan pontosan dolgoznak a gépek, mintha sínen húznák őket.

Tovább a termék oldalára

A gépek optimalizálása a CEMOS segítségével.

A CEMOS intelligens kezelőtámogató rendszer kihozza a legjobbat a gépekből. A beállítások optimalizálására kialakított rendszer mindig pontosan azokat a traktor-, kombájn- vagy silózó-paramétereket javasolja, melyekre a maximális hatékonyság vagy a maximális teljesítmény érdekében szükség van. A funkció segítségével egyszerűbbé tehető a munkavégzés és a gép bármilyen körülményhez hozzáigazítható.

Tovább a termék oldalára

CLAAS connect

Az ingyenes CLAAS connect segítségével egy alkalmazásban összegyűjthető minden CLAAS gép – minden valós idejű információval, például a konfigurációkkal, a fogyasztással és a helyadatokkal együtt. Az alkalmazás továbbá gyors hozzáférést biztosít az alkatrészek és szükséges eszközök vásárlásához, továbbá megnézheti a járműparkjával kapcsolatos elérhető garanciális és szervizszolgáltatásokat.A Lubricant Advisor részben pedig a gépeihez használható kenőanyagok találhatók meg. A CLAAS connect összeköti az embereket, a gépeket és a rendszereket.

Tovább a termék oldalára

Telemetria a Machine connect és a TELEMATICS segítségével.

Egy gazdaságban sok az egymásba fonódó folyamat – mindenek előtt számos gépnek kell szorosan együttműködnie. A TELEMATICS segítségével átfogóan felügyelhető a teljes flotta. A rendszer rögzíti és feldolgozza a munkavégzés során keletkező adatokat. Tehát a TELEMATICS a folyamatos adatátvitel révén hálózatba kapcsolja az irodai számítógépeket és a földeken dolgozó mezőgazdasági gépeket. Ezen kívül a DataConnect-tel egy felhőben koordinálhatók a különböző gyártók gépeiből álló flották is. A CLAAS API gondoskodik a gazdaságirányítási szoftverrel való zökkenőmentes összekapcsolásról.

Tovább a termék oldalára

CLAAS connect alkalmazás

A CLAAS világa egy apró zsebben is elfér.

A CLAAS connect az ügyfelek személyes CLAAS-világának webes kapuja – minden fontos információval és szolgáltatással a gazdaságban használt CLAAS gépekhez. A CLAAS connect alkalmazás most még kényelmesebben és gyorsabban használható mobileszközökön, az összes integrált funkcióval és szolgáltatással együtt. Például ajánlatot lehet kérni a kívánt felszereltségű gépre a CLAAS értékesítési partnerétől vagy kényelmesen lehet alkatrészeket rendelni a nap 24 órájában, akár a hét minden napján. Érdemes letölteni az ingyenes CLAAS connect alkalmazást iOS vagy Android készülékekre az Apple AppStore vagy a Google Play áruházból, majd hálózatba kapcsolni a CLAAS gépeket, illetve kapcsolatba lépni a CLAAS értékesítési partnerével.

Gyakran ismételt kérdések az okos gazdálkodásról.

Mik az előnyei az okos gazdálkodásnak?

Az okos gazdálkodás segítségével – ahogy a neve is mutatja – okosabb döntéseket hozhat a gazdasága üzemeltetésével kapcsolatban. Az érzékelők, a műholdas és automatizálási technológia biztosítja a hatékony folyamatokat, ezáltal költségek takaríthatók meg, és növelhető a teljesítmény. A Smart Farming szoftverrel például valós időben kiértékelhetők a gépadatok, megtervezhetők a munkák és információk küldhetők közvetlenül a géphez. Továbbá számtalan művelet automatizálható a gépeken az okos felszereltség, például a GPS-alapú kormányzási rendszer segítségével.

Hogyan működik az okos gazdálkodás?

Az okos gazdálkodás a mezőgazdasági gépek, adapterek és adminisztratív rendszerek hálózatba kapcsolását jelenti. A Smart Farming alkalmazások adatokat gyűjtenek, és segítenek jobb döntéseket hozni a gazdálkodás területén. A különböző alkalmazások ebből a célból képesek automatikus gépbeállítási javaslatokat tenni, irányítani a mezőgazdasági gépeket, információkat szolgáltatni a döntések meghozatalához és előrejelzéseket készíteni a jövőbeni folyamatokhoz. Optimális esetben tehát Ön digitálisan elkészíti az aktuális munkamegbízásokat az irodában, azt mobil hálózaton keresztül elküldi a gépeknek, amelyek teljesítik a megbízásokat a leghatékonyabb beállításokkal.

Fenntartható az okos gazdálkodás?

A Smart Farming alkalmazások segítenek a lehető leghatékonyabb munkavégzésben. A technológia tehát időt és pénzt takarít meg.És ahol az erőforrásokkal, például az üzemanyaggal takarékoskodnak, ott a környezet is profitál ebből. A földeken a munkavégzés során például elkerülhetők az átfedések és a kimaradások, és a lehető legtakarékosabbra állíthatók be a tényezők, például az abroncsnyomás és a motor fordulatszáma. Ez egyrészt megóvja a talajt, másrészt biztosítja a jövőben a megfelelő hozamot. Az okos gazdálkodás tehát fenntartható – mind a környezet, mind a gazdaságos üzemeltetés szempontjából.